donderdag 8 januari 2009

Fase 1: Trendwatcher: Individuele stuk Karen

Trends van nu

Singles

Een echte trend op dit moment zijn singles. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig het vrijgezellenbestaan leeft. Dit komt mede ook door de emancipatie. Er zijn vele datingsites waar singles zich kunnen aanmelden om vervolgens te gaan daten. Ook spelen de supermarkten hier slim op in en zijn gekomen met ‘1 persoons porties’.

Piramide
Microtrend – magnetronmaaltijden
Maxitrend – singles
Megatrend – individualisering



Ontsnappen aan de werkelijkheid

De economische crisis, de oorlog in Irak, de dagelijkse rompslomp. Allerlei factoren om een keer heerlijk te ontsnappen uit de werkelijkheid en je te wanen in een wereld waar je wilt zijn, dit kan door televisie te kijken, een goed boek te lezen of even te gaan stappen.

Piramide
Microtrend – de nieuwste film van Harry Potter
Maxitrend – ontsnappen aan de werkelijkheid
Megatrend - individualisering



Trends van vroeger

Nieuw individueel vermaak

Door de technologisering, kwam er in eind jaren ’70 vraag naar een nieuwe vorm van individueel vermaak. Dit werd geboden door Atari in de vorm van een gameconsole. Atari was een de eerste op dit gebied, want thuis videogames spelen kon voor de Atari niet.

piramide
Microtrend – Atari
Maxitrend – nieuw individueel vermaak
Megatrend - individualisering



Overal muziek kunnen luisteren

De Technologisering gaf de mens veel mogelijkheden. Daardoor ontstonden er ook weer nieuwe behoeftes en een daarvan was het overal mee kunnen dragen van muziek. Door de Walkman werd dit mogelijk.

piramide
Microtrend: Walkman
Maxitrend: Overal muziek kunnen luisteren
Megatrend: Technologisering



Trends van de toekomst

Gemakzucht

Tegenwoordig is bijna alle informatie binnen handbereik en we hoeven niet veel moeite te doen om eraan te komen. In de toekomst wordt dit nog extremer. Zo zullen boeken en tijdschriften ook digitaal worden. Deze kunnen we dan ook op onze iPhone's en Blackberry’s kunnen ontvangen zodat alles op 1 apparaat opgeslagen kan worden.

Piramide
Microtrend – digitale boeken
Maxitrend – gemakzucht
Megatrend - technologisering



De Trendwatcher

Reiner Evers

Reinier Evers is de winnaar van de Trendwatcher Van Het Jaar Verkiezing 2007. De jury heeft gekozen voor Evers omdat hij op alle vlakken van het beoordelingsmodel hoog scoort. Evers weet ontwikkelingen op de consumentenmarkt goed in kaart te brengen. Hij weet deze ontwikkelingen tevens goed te onderbouwen door veel voorbeelden te laten zien. Dit maakt het voor het bedrijfsleven tastbaar en bruikbaar. De internationaal georiĆ«nteerde Evers gebruikt de modernste methoden en technieken voor zijn werk/ virtuele organisatie. Daarnaast zijn de nieuwsbrieven van trendwatching.com toegankelijk voor een groot publiek. Hij is een echte ondernemer, en is uitstekend in staat om van trends ‘conversation pieces’ te maken. Een terechte winnaar. Evers kreeg een bokaal als trofee mee naar huis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten