donderdag 8 januari 2009

Fase 1: Trendwatcher: Conclusie

Tijdens dit verslag zijn ons een aantal dingen opgevallen. Wat vooral naar voren kwam is de individualisering. Deze megatrend is zeer sterk opgekomen de laatste jaren, en zal ook steeds meer blijven groeien. De wereld speelt daar heel sterk op in dat zich kenmerkt met de opkomst van netwerksites en realityprogramma’s. De achterliggende gedachte hiervan is zeer interessant. Er is natuurlijk een reden dat dit zo een hype is. Wij denken dat het komt door het zogenaamde ‘ideaalbeeld’ dat alsmaar door de wereld geschept wordt. Vooral jongeren meten zich aan mooie acteurs en actrices en willen graag zo zijn. Eigenlijk is dit natuurlijk niet het ideaalbeeld, het is gebroken schoonheid. Dat is het belangrijkste idee waar wij verder mee willen gaan in de conceptontwikkeling omdat we vinden dat dit op het moment een grote rol speelt in de maatschappij.
Ook viel ons op dat de mens steeds gemakzuchtiger wordt door de technologie, maar tegelijkertijd graag terug wil naar vroeger. Dit is nogal tegenstrijdig want uiteindelijk willen ze steeds terug naar het ander. De trendwereld kan hier op in spelen door nieuwe concepten te ontwikkelen wat beide behoeften vervult.
De zogenaamde ‘problemen’ in de wereld zoals oorlogen, kredietcrisis en milieuvervuiling zijn ook een belangrijk aspect. Hierdoor zullen de trends nog snellen komen en gaan omdat het op dit moment heel moeilijk is om iets tot stand te houden.
De conclusie is dus duidelijk: we moeten van hele goede huize komen om een goede concept te bedenken wat een groot deel van de bevolking kan waarderen en we moeten slim inspelen op de snelle veranderingen in de wereld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten